Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Fókashow a Sóstó Zoo-ban |
2008.06.08.
Címkék: Nyíregyházi Állatpark, fóka, kaliforniai oroszlánfóka, programajánlat




A kaliforniai oroszlánfókák akár húsz percet is kibírnak levegővétel nélkül, és 200 méteres mélységig merülve is üldözik a halakat. Az intelligenciájuk figyelemre méltó, játékosságuk legendás. Kölyökkorban kezdve a foglakozásokat, akrobatikus és kacagtató mutatványokra lehet őket megtanítani.


Nyíregyházán, a Sóstó Zoo-ban három fiatal oroszlánfóka: Alf, Gino és Leoni kápráztatják el a közönséget napi három alkalommal, a tengeri medencében bemutatott műsorukkal. Az ifjú uraságok életkora 2 év körüli, ivaréretté 5-6 évesen válnak, és a természetben átlagos, mintegy 30 évnél hosszabb életkorra számíthatnak az ember által ellenőrzött környezetben.


Az áramvonalas triumvirátust nem lehet a kutyához hasonlóan idomítani, a produkciót csak akkor hajtják végre, ha kedvük van hozzá, viszont végtelenül játékosak. A látványos műsor olyan elemekből épül fel, amelyeket a fókák szemmel látható élvezettel adnak elő. A természetben is csapatokat alkotó oroszlánfókák számára a show a sportos kondíció megtartása mellett az unalom elűzésében is segít.


Az oroszlánfókák naponta négy alkalommal mutatják be a műsort, ebből hármat a Sóstó Zoo-ba látogató közönség is élvezhet, a negyedik célja a gyakorlás, az új elemek betanulása, a show további tökéletesítése.


Az áramvonalas úszóbajnokok a napi makréla- és heringadagjukat egyenlő részekre felosztva, a négy show ideje alatt, a sikerrel végrehajtott műsorszámok utáni jutalomfalatokként kapják meg.
Alf Dániából érkezett, Gino Münchenből, Leon Nürnbergből, de a három ifjonc együtt a kaliforniai életérzést testesíti meg. A kellemesen meleg időben és szikrázó napsütésben vidáman szántják a habokat, viszont ha télen a külső medence partját ellepi a hó, nem szívesen dugják ki az orrukat a zárt medencéből és a fókaház fűtött kényelméből.







Természetesen mind a három fókának megvan a specialitása; Gino a legjobb egyensúlyozó, Leoni bármit visszahoz a gondozóknak, Alf pedig a szaltózásban jeleskedik leginkább.

Alf egyik jellemvonása, hogy a hölgy trénereket előnyben részesíti, és a sikeres feladatmegoldás után a jutalomfalat mellé várja a puszit is.



Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva



A jelek alapján első gondozója Dániában egy hölgy lehetett, aki sokat kényeztette. Mind a három oroszlánfóka nagy mókamester, Alf például cápának is tudja álcázni magát: oldalára fordulva úszik közvetlenül a felszín alatt, jobb oldali uszonyát pedig úgy nyújtja ki a víz felszíne felé, mintha egy cápa háromszög alakú hátuszonya hasítaná a hullámokat. A három ifjonc egyébként mind „jobbkezes”, a dobogójukra felkapaszkodva a jobb uszonyukkal integetnek a közönség felé.
A show zárószámaként a korlát előtt tömörülő gyerekek labdázhatnak is a fókákkal, Gino és társaik az orrukkal visszapöckölik az ügyesen feléjük dobott gumilabdát.



A fókashow 2010-ben minden nap megtekinthető 11.00, 13.00 és 15.30 órakor a nyíregyházi Sóstó Zoo-ban.




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A szemhéjak feladata a szemgolyó védelme mellett a könnyfilm eloszlatása a szem felszínén.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved