|
||||||||
Címkék: csokoládé, kutya, mazsola, mérgezés, szőlő
A húsvéti nyúl nem mindennapi képességekkel bír: édességekkel lepi meg a családot, sőt még ő maga is csokoládéból készült.
Kutyák számára nem csak felesleges, hanem kimondottan káros hatású az emberi fogyasztásra készült csemege. Magas zsír- és szénhidráttartalma következtében emberek és állatok körében egyaránt elhízást okoz, a kakaóbab hatóanyagai pedig súlyos mérgezést idézhetnek elő a kutyákon. A magas zsírtartalom egyébként az arra érzékeny kutyákon hasnyálmirigy gyulladás okozója is lehet. Szőlő és mazsola Kutyáink számára felesleges, és bizonyos, arra érzékenyen reagáló ebek esetében mérgező hatású is lehet ez a gyümölcs. A szőlő vagy mazsola fogyasztását követően néhány esetben heveny veseelégtelenség kialakulását figyelték meg kutyákon. A méreganyag pontos azonosításával, és a halálos adag mennyiségének meghatározásával még adós a tudomány. Az eddig összegyűlt tapasztalatok alapján a kutyák számára a testtömeg kilogrammonként elfogyasztott 30 g szőlő, illetve a 11-30 gramm mazsola/ testtömeg kg adagban már veseelégtelenséghez vezethet. A gyümölcs fogyasztását követő 24-72 órában jelentkeznek a tünetek, a veseműködés teljes leállása esetén a betegek elpusztulnak. Mivel a méreganyagot nem sikerült még beazonosítani, az ellenszer sem ismeretes. Szőlő vagy mazsola okozta mérgezés esetén az állatorvosok tüneti kezelést alkalmaznak, főként a vese működésének támogatásával, serkentésével. ![]() Fotók: OTAM Kft., minden jog fenntartva |
Címkefelhő
óriás testű kutya - zoonózis - Pantanal - ölyv - Japán - jegesmedve - örökbefogadás - állatorvosi rendelő - vicces fotó - utazás - túlélő - tetoválás - róka - rendőrkutya - patkány - musztáng - könyvrészlet - kutyatámadás - kiállítás - hőség - fogászat - elírások - egyszarvú - csokoládé - bernáthegyi - aligátor - ajándék - agáma - Franciaország - Ausztrália - Argentína - vízidisznó - víziló - veszély - keresőkutya - sün - őshüllő - állatkölyök - veszettség - táplálás
|
|||||||
|
||||||||
|
2007. World of Paws - All rights reserved
|
||||||||