Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Macskasétáltatás: lehetőségek és veszélyek |
2008.03.12.
Címkék: gazdi, macska, viselkedés


A  bonni székhelyű Német Állatvédő Szövetség közzétett egy összeállítást, amelyben a macskasétáltatásra vállalkozó gazdikat hasznos információkkal látják el. A szövetség ajánlása szerint az egyébként egész nap a lakásban ülő, inaktív házitigriseknek jót tehet egy kis testmozgás a szabadban.
Alapkövetelmény a megfelelően kis méretű hám a nyakörvekből a cicák könnyen kibújhatnának. A pórázon való vezetés jelentősen eltér a kutyasétáltatástól, mivel a macskáktól nem várható el, hogy a gazdi oldala mellett kocogjanak a parkban. Lehetőséget kell biztosítani a kedvenceknek a környezetben való kiadós szimatolásra, nézelődésre, talajon történő mozgásra. A fáramászás viszont kifejezetten kerülendő, mert az ágak között elakadó póráz és hám jókora galibát okozhat. Célszerű kutyák által ritkábban látogatott, jól áttekinthető terepet választani, így nem fordulhat elő, hogy a sarkon váratlanul beforduló eb egyenesen a cicába ütközik.
A jól sikerült sétákat követően a macskák várhatóan jelentkeznek majd a folytatásért leginkább a lakás ajtaján kaparva jelzik majd, hogy eljött az ideje a következő kiruccanásnak.



A macskasétáltatás tapasztalatait mutatja be egy korábbi képriportunk Toulouse-ból:
Banyuls, aki egy vörösborról kapta a nevét




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Az emberi használatra készült láz- és fájdalomcsillapítók jelentős része mérgezést okozhat macskán.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved