Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Nyulak pusztították el a pingvineket |
2006.10.25.
Címkék: kártevő, madár, nyúl, pingvin, veszélyeztetett faj

Egy Ausztráliához tartozó szigeten üregi nyulak egyetlen csapással egy egész pingvinkolónia vesztét okozták.


A nyulak földcsuszamlást okoztak, amely maga alá temette a pingvineket. A WWF keddi figyelmeztetése szerint tengeri madarak további milliói kerültek veszélybe. Egyedül a múlt hónapban 20 földcsuszamlás keletkezett, köztük egy olyan, amely a sziget keleti oldalán máig ismeretlen számú madarat pusztított el.
Az Antarktisz közelében fekvő Macquarie szigetre került és elszaporodott nyulak a természetes növényzetet felfalták. Ezzel nem csak a madarakat fosztják meg a fészkelési lehetőségektől, de talajeróziót is elindítanak. Az eredeti környezet rombolását patkányok és egerek is fokozhatják, a WWF szerint. Gyors beavatkozással még menthető lenne a sziget eredeti élővilága, ezért természetvédő szervezetek az Ausztrál kormánynál egy súlyos milliókba kerülő programot szeretnének kieszközölni, amely nyúlmentessé tenné a szigetet.
A Macquarie sziget Tasmániától mintegy 1500 kilométerrel délnyugatra található, és közel négy millió madárnak, közöttük két, veszélyeztetett albatrosz faj egyedeinek nyújt költési lehetőséget.




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Legfeljebb 5 állat utaztatása minősülhet nem kereskedelmi célúnak az EU tagállamokba szállított, kedvtelésből tartott állatokból.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved