Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Kopaszra rágják a temetőt a nyulak |
2008.03.27.
Címkék: Németország, kártevő, nyúl


Húsvét környékén a kanálfülű rágcsálóknak népszerűségük csúcsán kellene állniuk, azonban Mannheim (Németország) közelében nem tartoznak a szívesen látott négylábúak közé. A rossz hírnévre szert tett vadnyulak két tevékenységükkel különösen kivívták a helybéliek ellenszenvét: nappal aláássák az egyik autópályát, éjjel a temető növényeit legelik.
A gyorsforgalmi út töltése homokból készült, ami kitűnő lehetőséget nyújt járatok ásására. A nyulak egész labirintusokat vájnak az út alá, ezekből pedig az esővíz köbméter számra mossa ki a talajt. Az autópálya karbantartásán dolgozó személyzet sóderrel igyekszik a hiányokat kitölteni, az eddigi csúcsteljesítmény tíz köbméter betöltése volt egyetlen nyulak által ásott, majd eső által kimosott üregben.
Az autópályához közeli temető látogatóit számos bosszúság éri, mivel a nyulak a sírokra nappal kitett virágcsokrokat és koszorúkat még a rákövetkező éjjel felfalják. A krókuszok azonnal eltűnnek, talán a jácintot és a nárciszt kevésbé kedvelik a mohó rágcsálók. A temetőben az ültetett növényzet sincs biztonságban az éles nyúlfogaktól.
A lakosság nyomására a temető vezetősége több kísérletet is tett a nyulak ritkítására. Biológiai fegyverként felvonult egy okleveles rágcsálóirtó vadászgörénnyel és héjával. A görény kikergette a járatokból a vadnyulakat, a ragadozó madár pedig elkapta. A terv mindenkinek tetszett, még a nyulaknak sem lehetett sok kifogása, mivel egy egész nap leforgása alatt hármat tudtak közülük elfogni.
Egyszer egy türelmes vadász szürkület környékén, a bezárt temetőben lesben állt, és tíz vadnyulat ki tudott lőni.
Csepp a barnás-szürke bundájú rágcsálók tengerében.




Németországi temetőkben meggyűlt már a baj vaddisznókkal is:
Hajtóvadászat vaddisznókra  a temetőben

Britanniában az éhes mókusok bosszantják a temetői látogatókat:
Fűszerrel a falánk mókusok ellen




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A szemhéjak feladata a szemgolyó védelme mellett a könnyfilm eloszlatása a szem felszínén.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved