Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

Kacsákra vadászó aligátorteknős egy walesi tóban |
2007.10.01.
Címkék: Nagy-Britannia, aligátorteknős


A brit média múlt pénteki színes hírei között előkelő helyett kapott egy félelmet keltő kinézetű teknős. A kacsákat felfaló, tíz kilogramm tömegű, „Snappy” névre keresztelt páncélos hüllőt ki kellett telepíteni az otthonául szolgáló tóból.
A Monmouthshire közelében található tóba csaknem 20 évvel ezelőtt helyezte ki korábbi tulajdonosa a ragadozó teknőst. A „Ninja Teknőc” mániás gazdi nem számolt azzal, hogy a hüllő milyen nagyra nő, és mekkorákat harap. Az eredetileg az USA-ból származó aligátorteknős jól alkalmazkodik a mérsékelt égövi területekhez Európában is. A felelőtlen tulajdonosok által kitett példányok idegen betolakodónak számítanak, és jókora felfordulást tudnak előidézni új környezetükben.
A walesi példány minden élőlényt felfalt, amit csak le tudott gyűrni, kedvencei voltak a kiskacsák, amiket a víz alól cserkészett be. A tó élővilágának nyugalma érdekében „Snappy” átszállításra került egy állatmenhelyre.

Hasonló történetet mutat be egy korábbi képriport a tappancsvilag.hu weboldalon:
Aligátorteknős Debrecenben


Fotó: OTAM Kft., minden jog fenntartva




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Legfeljebb 5 állat utaztatása minősülhet nem kereskedelmi célúnak az EU tagállamokba szállított, kedvtelésből tartott állatokból.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved