Tappancsvilág

www.tappancsvilag.hu



Navigáció : Hírközpont

A nyulak jobb hatással vannak a rabokra, mint a sertések |
2007.12.07.
Címkék: nyúl, sertés, viselkedés


A szabadságvesztésüket letöltött elítéltek könnyebben illeszthetők be ismét a társadalomba, ha a börtönben nyulakat ápoltak, mintha sertéseket hizlaltak volna. Erre az eredményre jutottak a bajorországi Landsberg Büntetés-végrehajtási Intézetének vezetői több év gyakorlatának értékelését követően. Az intézet saját kezelésében álló üzemet pedig átállították sertésről nyúltenyésztésre.

A börtön szóvivője a sajtó képviselői számára kifejtette, hogy a nyulak több törődést igényelnek, „disznókat pedig nem szokás simogatni”. Az elítélteknek megfelelő elfoglaltságot szeretnének biztosítani, ami a társadalomba való integrálás szempontjából döntő jelentőséggel bír. Ezt a nyulak gondozásával sikeresebben meg tudták valósítani. Jelenleg 12 elítélt látja el a kereken 700 nyulat számláló állományt.
Az átállás mögött gazdasági számítások is meghúzódnak. A kiélezett verseny miatt a sertéshizlalás már nem jövedelmező tevékenység Németországban, és a nyulak eladásától magasabb bevételek várhatók. Az intézmény elsődleges célja természetesen nem a mezőgazdasági termelésben való jeleskedés tette még hozzá a közleményhez a szóvivő.


Az amerikai elítéltek más négylábúakkal is foglalkoznak:
Kutyaiskola egy amerikai börtönben




Kedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
A szemhéjak feladata a szemgolyó védelme mellett a könnyfilm eloszlatása a szem felszínén.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved