Tappancsvilág

www.tappancsvilag.huNavigáció : Hírközpont

Q-RRENS Von Hungary Standard Szálkásszőrű Tacskó Kennel |
2007.04.08.
Címkék: Biomill, kennel, kutya, kutyatenyésztés, szálkásszőrű tacskó, tacskó


A kutyával való közös életünk 1999. szeptemberében kezdődött. Akkor költöztünk lakóhelyünkön családi házas övezetbe. A fiam kérése volt, hogy egy házőrző kutyát vegyünk, hosszas gondolkodás, családi tanácskozás után egy Mancsi névre hallgató németjuhász mellett döntöttünk. Nagyon jó döntés volt, mert a családunk első igazi kutyája nagyon jó házőrzőnek, családcentrikusnak bizonyult. Egy éves korában pont a születésnapjára kapta meg játszótársnak az akkor 10 hetes szálkásszőrű tacskó fiút, aki a Rambi nevet kapta. Rá egy hónapra a sors megajándékozott bennünket egy 3 hónapos welsh terrier kiskutyával, akit Szandinak hívnak.

Így egyből lett egy kis falkánk. A németjuhász kutyával kiállításra kezdtünk járni, ahol is nagyon megtetszett a kiállítások hangulata és az ott kiállító emberek kutyák iránti szeretete. A már egy éves tacsi fiúnkkal is elkezdtünk kiállításra járni és rájöttem, hogy mennyivel könnyebb egy kistestű kutyát kiállításon felvezetni, foglalkozni vele, így maradt Rambi, akivel tovább folytattuk a kiállításra járást. Nagyon élveztük a családi kiruccanásokat, a természetben megrendezett kiállítások hangulatát és egyre több emberrel ismerkedtünk össze. Már szinte kiállításról-kiállításra vártuk, hogy kivel fogunk találkozni, kivel mi történt az utolsó találkozásunk óta, nagyon sok barátra tettünk szert, különösen a tacskósok körében.

Közben a tacsikánk egyre szebb eredményeket ért el, nagyon büszkék voltunk rá. Megszerezte a Magyarországon elérhető címeket:
FCI International Champion
Croatia Champion
SCG Champion
Babérkoszorús Hungária Champion
Hungária Show Champion
Hungária Champion
Hungária Junior Champion, 2001-ben Championok - Championja címet is elérte. 2003-ban az ukrajnai CACIB-on a "Legszebb tacskónak" járó címet is elhozta.
A 2003. évben Tacskó klubkiállításon felnőtt kanban, Klub győztes címet is szerzett. Többször volt fajtacsoportgyőztes és második helyezett.
Miután egyre több tacskóval találkoztam a kiállításokon, egyre jobban megismertem a fajtát, és egyre jobban beleszerelmesedtem a szálkásszőrűekbe.
Ekkor a család megint összeült és elhatároztuk, hogy bővítjük az állományt, veszünk szuka kutyust.
Mire megérlelődött bennünk az elhatározás akkor hallottuk, hogy a Magyarországon egyedülálló magyar tenyésztésű világgyőztes Töpszli Dakszli Aranyosnak megszületett a finn apától származó alma. 2002. karácsonya előtt elmentünk megnézni a kiskutyákat, és ott és akkor a mi kiskutyánk már ki is választott bennünket, akit januárban elhoztunk és a Luca nevet kapta.
Hihetetlen boldogság volt egy ízig vérig talpraesett, az árnyékától nem félő kiskutya érkezése a családba, mindent felfordított körülöttünk, de azt olyan bűbájjal tette / teszi a mai napig/ hogy egy percig nem lehetett rá haragudni. Mindig mindent tud, figyel, megért és folyamatosan rendezkedik.
Folytatni kívántuk a kiállításra járásunkat, most már egy kislánnyal. Első megmérettetésünk 2003. áprilisában a Szilvásváradi CACIB kiállítás volt, ahol is az első napi kiállításon Bébi BIS címet kapott, el sem akartunk hinni, és ezt még egyszer sikerült megismételnie, egy hónappal később, a  Budapesten megrendezett CACIB kiállításon májusban, ahol is Kölyök-bébi BIS győztes címet kapott egy olasz bírótól. Hihetetlen boldogságban úsztunk.

Ekkor érkezett meg (2003. áprilisában) a Nauszika névre hallgató kislány, játszótársnak Lucának. Azóta is elválaszthatatlanok, jó pajtások együtt. Jóban, rosszban együtt vannak.
A Luca, mint aki megszerette az ilyen sikerek után a kiállításra járást, szinte vitt magával minket kiállításról-kiállításra. Nagyon szép sikereket ért el:
2003-ban a Pozsonyi Európa kiállításon FIATAL EURÓPAGYŐZTES cím birtokosa lett!
Az örömünk leírhatatlan, mind a mai napig. Megint egy magyar tenyésztésű szuka, akit magaménak mondhatok elérte ezt a címet. Nagyon-nagyon sokat segített és mind a mai napig segít a tenyésztője a TÖPSZLI DAKSZLI kennel tulajdonosa BUDAY NAPSUGÁR!!! Nagyon sokat köszönhetek neki.
Ezután bejártuk a környező országokat, ő is megszerezte a Magyarországon elérhető címeket:
Hungária Junior Champion
Hungária Champion
Hungária Show Champion
Hungária Grand Champion
SCG Champion
Croatia Junior Champion
Croatia Champion
SK Champion várományos
FCI International Champion
2003-ban Derby győztes cím.
A 2003.évben a magyar Tacskóklub kiállításon Klubgyőztes lett és a szlovák Tacskóklub kiállításon szintén klubgyőztes címet kapott.
A 2003-2004-2005. évben Championok Championja címet megkapta.
Többször állt ő is a dobogó első és második fokán.

A kiemelkedő eredményeket elérő szálkás szőrű tacsik egy csúcsminőségű tápot fogyasztanak.
Aki kíváncsi rá, ide klikkelve megtudhatja, melyik ez a kutyatáp >>

A Nauszika névre hallgató kutyánk viszont nem szereti a kiállításon való szereplését, ő jobban szeret az erdőben sétálni, házat őrizni, vagy éppen a gazdikat millió puszival illetni.
Ettől függetlenül neki is vannak kiállításon elért eredményei:
SCG Junior Champion
Croatia Champion
SCG Champion várományos
Hungária Champion
Hungária Show Champion
2003-ban Nyíregyházi CACIB-on béby BIS II. címet ért el. Osijekben, fajtacsoport második helyezését érte el.
Int.Ch.várományos.

Mindhárom kutyámnak megvan a vércsapa munkavizsgája is.

Sokan sokfélét írtak a tacskókról, ezt a fajtát aki megismeri nem tudja nem szeretni, és nem is gondolja, hogy mennyire kellemes és felettébb nem unalmas velük az élet.
Prof. Dr. Popper Péter szavait idézem, mikor megkeresett egy magát kutyapszichológusnak tartó barátját, azzal a kéréssel, hogy szerinte milyen fajta kutyát vegyen magának:
„Nézd - mondta, - a te karaktereddel csak két fajta kutyád lehet: ha akarsz egy imádót, aki téged vallásos tisztelettel szolgál, mint istenét, akkor berni pásztorkutyát. De ha akarsz egy nálad sokkal erősebb karakterű kutyát, aki átszabja az életedet a saját ízlése szerint és ez neked jó lesz, akkor szálkásszőrű tacskót veszel! (És ő az utóbbit választotta.)”
A mi életünket is átalakították a szálkás tacsik, mai napig nem bántam meg, hogy velük élünk együtt. Miattuk, hogy az erdőtől, a természetes környezetüktől ne kelljen távol élniük, lakóhelyet váltunk és hamarosan egy erdőkkel körülvett kis faluba fogunk költözni. Itt szeretném a tél folyamán, a kennelem első tacskó almának megszületését. Minden vágyam, hogy minél több embernek legyen (akár családi kedvencként, akár erdőben, társként) egy gyönyörű szálkás tacsija, akik méltóan megbecsülik ezt kis testben lakozó nagy egyéniséget.

Szeretetet adni és kapni, ezért van a világon ez a bársonyszemű, guggoló bohóc: a tacskó.Biomill kutyatápok:

A szilvásváradi CACIB kiállításon, 2003-ban találkoztam először a Biomill képviseletével. A munkatársak nagyon készségesek voltak, mindent elmondtak erről a kiváló tápról, amit tudnom kellett. Akkor úgy döntöttem - a második kis szukám érkezése éppen egybeesett a kiállítás idejével, és mivel még Lucám is kölyök volt -, veszek ebből a tápból nekik, és ezen nevelem fel őket.
Azóta is ezt etetem velük, ezen nőttek fel! Ez időtől a kis falkám többi tagja is ezt kapta és kapja. Mindegyik kutyusom változatlanul szereti e változatlanul jó minőségű tápot. Azóta rengeteg ismerősömnek ajánlottam, akik szintén hosszú idők óta ezt etetik kutyáikkal.Gulyásné Fodor Ágnes
Q-RRENS VON HUNGARY standard szálkásszőrű tacskó kennel tulajdonosa
www.szalkastacsko.uw.huKedvenc fotónk

Fotógalériák


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

{{VOTE}}

Tudta-e?
Legfeljebb 5 állat utaztatása minősülhet nem kereskedelmi célúnak az EU tagállamokba szállított, kedvtelésből tartott állatokból.

Lap tetejére
  Jogi nyilatkozat  
2007. World of Paws - All rights reserved